3e Kwartaal 2021 3e Kwartaal 2021
zondag 04 juli
Binnenlands Diaconaat
Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen vaak niet op vakantie. Geld voor leuke uitjes is er niet. Kerk in Actie organiseert daarom in 2021 opnieuw de actie Vakantietas, waarmee kerken in heel Nederland kinderen in armoede kunnen verrassen met een rugzak vol verrassingen. In lijn met de visie van Kerk in Actie om projecten voor langere tijd te steunen, wordt deze actie net als vorig jaar rond deze tijd georganiseerd. Zo kunnen kinderen naar de tasjes uitkijken en weten ze dat er aan hen gedacht wordt.
Om de juiste gezinnen te bereiken wordt samengewerkt met de Voedselbank. Zij hebben veel ervaring met het uitdelen van producten, en kennen de gezinnen.
Wij willen als gemeente dit initiatief van Kerk in Actie van harte ondersteunen met deze collecte.

Uw bijdrage aan de eerste collecte kunt u overmaken naar:
NL36ABNA0550101365 t.n.v. Diaconie Prot. Gemeente de Graankorrel te ’s-Graveland, o.v.v. ‘Binnenlands Diaconaat’.

zondag 11 juli 2021

zondag 18 juli 2021

zondag 25 juli 2021
Voedselbank Gooi & Omstreken
In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten.
Daarnaast willen de voedselbanken de zelfredzaamheid van de klanten vergroten door hen te stimuleren hulp te zoeken, zodat zij weer op eigen benen kunnen staan. Zo zorgen ze er voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Voedselbanken zoals Gooi & Omstreken functioneren op die manier als schakel tussen overschot en armoede. De Voedselbank Gooi & Omstreken is gevestigd te Huizen, van waaruit ook de distributie van de voedselpakketten voor het Gooi plaatsvindt.

Uw bijdrage aan de eerste collecte kunt u overmaken naar:
NL36ABNA0550101365 t.n.v. Diaconie Prot. Gemeente de Graankorrel te ’s-Graveland, o.v.v. ‘Voedselbank’.

zondag 01 augustus 2021

zondag 08 augustus 2021

zondag 15 augustus 2021
Zending – Pakistan
In het islamitische Pakistan voelen veel christenen zich kwetsbaar en onzeker. Zij vormen een minderheid en behoren tot de laagste klasse, de armste bevolkingsgroepen. Veel christenen hebben bovendien weinig kennis over het christelijk geloof.
Kerk in Actie bouwt samen met lokale kerken aan een sterke en vernieuwende kerk in Pakistan. Studenten en voorgangers kunnen cursussen en trainingen volgen over discipelschap en theologie. Jaarlijks volgen 6.000 tieners een jongerentraining. Zij zijn het toekomstig kader van de kerk en staan dankzij deze opleiding sterker in hun geloof.
Met deze collecte bouwen wij mee aan de kerk in Pakistan.

Uw bijdrage aan de eerste collecte kunt u overmaken naar:
NL36ABNA0550101365 t.n.v. Diaconie Prot. Gemeente de Graankorrel te ’s-Graveland, o.v.v. ‘Pakistan’.

zondag 22 augustus 2021

zondag 29 augustus 2021
Werelddiaconaat – Zuid-Afrika
Veel zwarte jongeren in Pretoria hebben geen toekomstperspectief. Zij groeien op in gebroken gezinnen en gewelddadige wijken. De helft van hen maakt de middelbare school niet af en 40% van de jongeren tussen 15 en 34 jaar is werkloos. De toekomst is voor hen vaak een duister gat.
Samen met christelijke partners helpt Kerk in Actie deze jongeren de cirkel van armoede en uitzichtloosheid te doorbreken en licht te brengen in hun bestaan. Ze krijgen begeleiding en worden gestimuleerd hun opleiding af te maken. Ook krijgen ze bijbelonderwijs en hulp bij het verwerken van trauma’s. Via muziek, kunst, vakantiekampen en trainingen groeit hun zelfvertrouwen en ontdekken ze nieuwe mogelijkheden om hun leven vorm te geven.
Met de collecte van vandaag steunen we dit project van Kerk in Actie. Van harte aanbevolen!

Uw bijdrage aan de eerste collecte kunt u overmaken naar:
NL36ABNA0550101365 t.n.v. Diaconie Prot. Gemeente de Graankorrel te ’s-Graveland, o.v.v. ‘Zuid-Afrika’.

datum en tijdstip 25-07-2021 om 10.00 uur

datum en tijdstip 01-08-2021 om 10.00 uur

datum en tijdstip 08-08-2021 om 10.00 uur

Wilt u contact? meer

Duiven van hoop
Deze zomer blijven duiven in de kerk vliegen. meer

Wij volgen de PKN coronarichtlijnen voor erediensten en andere bijeenkomsten.