PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep vrouwen Agendapagina   Leeshoek   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 
Vrijwilligerswerk, gratis, belangeloos, voor niets? Vrijwilligerswerk, gratis, belangeloos, voor niets?
Kijk maar eens in de roosters achter in dit kerkblad, zoveel mensen als er betrokken zijn bij de organisatie van de zondagse eredienst. Er staat iedere zondag een prachtige bos bloemen om de dienst extra fleurig te maken en na afloop bij een gemeentelid te bezorgen. Dit wordt geregeld door de bloemendames. Maar dan hebben we nog lang niet alle taken gehad. Wat te denken van de kerkrentmeesters, die de financiën beheren, maar ook het kerkgebouw onderhouden en zo nodig repareren.
De bezoekgroep die regelmatig oudere gemeenteleden bezoekt en probeert de kerk bij hen te vertegenwoordigen.
De leiding van de tienerdiensten, de contactgroep en de mensen die voor de website zorgen en de kerkbladen tikken, printen, in elkaar zetten en rondbrengen.
Zo zijn er tientallen vrijwilligers regelmatig actief voor onze kerk.
 
Maar hoe zit dat eigenlijk? Waarom zetten mensen zich in voor de kerk, voor hun gemeente? Wat beweegt hen, wat beweegt u en mij ? Is het puur dienstbaarheid of soms ook iets van plichtsgevoel, verantwoordelijkheidsbesef. En zit er misschien ook een beetje eigenbelang bij, een verlangen naar erkenning en waardering? Blijkbaar voelt het goed om vrijwilligerswerk te doen. En dat is ook de ervaring van heel veel vrijwilligers; dat het goed voelt om wat te doen, om deel uit te maken van een commissie, een groep, de kerkenraad, enz.
Het geeft een goed gevoel om zo de handen uit de mouwen te steken, samen na te denken, te bezinnen; om samen kerk te zijn.
Dan is vrijwilliger zijn ook eigenbelang en daar is niets mis mee.
 
Ik weet helaas ook dat het niet altijd goed is, goed voelt. Je kunt ook ‘pijn’ aan de kerk ervaren en teleurstelling meemaken, juist als je je met hart en ziel hebt ingezet.
Wij mensen, ook kerkmensen, schieten vaak tekort, naar elkaar toe, naar God toe. Maar toch, we willen samen vertrouwen en weten dat het werk dat vrijwilligers, gemeenteleden doen, het kloppend hart is van de gemeente. Hier wordt zichtbaar hoe Christus in ons midden is.
En … dan mogen we ook weten van loslaten en zeggen “Heer, het is uw kerk, ik ga nu slapen”.
 

Vrijwilligers worden niet betaald, niet omdat ze waardeloos zijn, maar omdat ze onbetaalbaar zijn.
 
terug
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 03-07-2022 om 10.00 uur
meer details

Uiterste inleverdatum kopij KSSK
datum en tijdstip 08-07-2022 om
meer details

Geen dienst
datum en tijdstip 10-07-2022 om
meer details

Geen dienst
datum en tijdstip 17-07-2022 om
meer details

 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.