PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep vrouwen Agendapagina   Leeshoek   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 
Contactgroep Contactgroep

Iedere maand (in principe op de derde donderdag) komt de Contactgroep bij elkaar.
Zo’n twaalf vrouwen vinden het goed en gezellig om elkaar te ontmoeten, met elkaar over iets belangrijks te praten of gewoon een middagje uit te gaan.

Er ruimte is voor nieuwe leden. Dus, hebt u zin om met ons mee te doen? U bent van harte welkom. Dankbaar
Uitgesproken tijdens de 1e bijeenkomst in 2018 van de contactgroep, op donderdag 18 januari.

Eenvoud, dat kennen we in Nederland eigenlijk niet. Ga een willekeurige supermarkt binnen en kijk naar alle merken tandpasta en ontbijtgranen die uitgestald in de schappen liggen en je weet: we wonen in een land van overdaad.
Dan is het goed om je regelmatig af te vragen: “Kan het ook een ietsje minder? Hoe kan ik als christen tevreden zijn met ‘genoeg’?”
Sommige mensen zien radicaal af van luxe en kiezen bewust voor een leven waarin eenvoud en het goed beheren van onze middelen voorop staat. Ieder heeft daar zijn eigen verantwoordelijkheid voor.
Eén ding is zeker: wie geboren is in dit land – of hij/zij nu veel of weinig heeft – heeft de keuze om na te denken over een royale of sobere levensstijl. En dat is pure luxe.
 
Wij, als contactgroep van ‘de Graankorrel’ starten vandaag een nieuw seizoen. We zullen met elkaar over allerlei onderwerpen spreken, we zullen met elkaar leuke uitstapjes maken of samen creatief bezig zijn. Met elkaar en samen, het geeft al aan dat we niet alleen zijn en dat is een groot goed. Laten we daar met dankbaarheid aan denken.

terug
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 24-03-2019 om 10.00 uur
meer details

Uiterste inleverdatum kopij KSSK
datum en tijdstip 05-04-2019 om 18.00 uur
meer details

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 08-05-2019 om 20.00 uur
meer details

 
Meditatief bijbellezen
Een vorm van mediteren is meditatief Bijbellezen.
Dit willen we gaan oefenen in drie avonden in april, in ‘de Graankorrel’. Voor meer informatie klik hier.
 
De Nashville-verklaring
Ds. René de Reuver betreurt de naar Nederland overgewaaide Nashville-verklaring. meer
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
Hetvakantiebureau.nl
Wilt u graag op vakantie in Nederland maar ziet u er tegen op die zelf te regelen, bijvoorbeeld omdat u zorg nodig heeft? Dan kunt u terecht bij Hetvakantiebureau.nl. 
Verpleegkundigen bieden de zorg zoals u dat thuis gewend bent. meer
 
Dienst 17-03-2019
Slotlied meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.