PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep vrouwen Agendapagina   Leeshoek   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 
Vuur en vlam Vuur en vlam

‘Kom Schepper Geest’ klinkt het met Pinksteren wereldwijd weer volop. Een diep verlangen naar die scheppende kracht van God die harten openbreekt, die zacht maakt wat verhard raakte, die ogen en oren opent en monden tot spreken brengt met woorden die op de goede manier de harten raken.
 
Pinksteren is het feest waarop we vieren dat wat van God zichtbaar werd in Jezus niet vernietigd is aan het kruis, maar juist niet stuk te krijgen is: als een lopend vuur verspreidt de Geest zich over de aarde. En mensen wereldwijd, hoe verschillend ook van taal of achtergrond, verstaan met elkaar de dromen en visioenen van een wereld waarin er recht en ruimte is voor ieder mens.
 
‘Ze zullen wel dronken zijn’, is van meet af aan de reactie van enkele omstanders geweest. En natuurlijk kennen ook wij die schampere houding wel. Naïef. Dwaas. Irrationeel. Idealistisch. Dat is wat mensen soms van je vinden, wanneer ze aan je merken dat je jouw leven laat bepalen door wat je van God verstaan hebt, door de weg die Jezus gegaan is.
 
Het verhinderde Petrus niet om het grootse verhaal van onbegrensde en niet stuk te krijgen liefde nog eens te vertellen. Het verhinderde veel van zijn hoorders niet om dit geloof te aanvaarden, zich te laten dopen en in kleine gemeenschappen samen te leven in een geest van eenvoud en vol vreugde.
 
‘Ze zullen wel dronken zijn’. Ik hoop dat er ook dit jaar met Pinksteren weer met verbazing gekeken wordt naar mensen die in vuur en vlam gezet zijn, die een taal van liefde weten te spreken waarvoor verschillen tussen mensen niet hoeven te wijken, die zich door de scheppende kracht van God laten beroeren.
 
Veni Creator Spiritus. Opdat ons hart van liefde brandt, en dat ons zwakke lichaam leeft vanuit de kracht die Gij het geeft.

terug
 
 

Goede Vrijdag
datum en tijdstip 19-04-2019 om 19.30 uur
meer details

Paasfeest
datum en tijdstip 21-04-2019 om 10.00 uur
meer details

Eredienst met Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 28-04-2019 om 10.00 uur
meer details

Uiterste inleverdatum kopij KSSK
datum en tijdstip 03-05-2019 om 18.00 uur
meer details

 
Meditatief bijbellezen
Een vorm van mediteren is meditatief Bijbellezen.
Dit willen we gaan oefenen in drie avonden in april, in ‘de Graankorrel’. Voor meer informatie klik hier.
 
De Nashville-verklaring
Ds. René de Reuver betreurt de naar Nederland overgewaaide Nashville-verklaring. meer
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
Hetvakantiebureau.nl
Wilt u graag op vakantie in Nederland maar ziet u er tegen op die zelf te regelen, bijvoorbeeld omdat u zorg nodig heeft? Dan kunt u terecht bij Hetvakantiebureau.nl. 
Verpleegkundigen bieden de zorg zoals u dat thuis gewend bent. meer
 
Dienst 14-04-2019
Slotlied meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.