PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep Agendapagina Kerkblad KSSK   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 
Wij gedenken Marieke de Jong Wij gedenken Marieke de Jong

Op 11 juli 2022 is Maria Elisabeth de Jong-van Petegem, Marieke, overleden.

Ze werd begraven vanuit onze kerk op 15 juli, de dag waarop vorig jaar haar man Johan overleed. Marieke was toen al ernstig ziek, maar bleef vechten tegen de ziekte en zoveel ze kon actief zorgen voor gezelligheid voor haar kinderen en anderen om zich heen.

Zelf was ze enig kind, samen met Johan kreeg ze vijf kinderen. “Zorgen was voor haar als in en uitademen”, zei één van haar kinderen, “dat ging vanzelf”. Zo zorgde ze voor haar gezin, maar ook voor het huis en de tuin, waar ze als buitenmens zoveel van hield. Ze had een brede belangstelling en vond tussendoor tijd om verder door te leren en cursussen te volgen. Een doorzetter was ze, een harde werker ook.

In de gedachtenisdienst lazen we bekende woorden uit Psalm 139, over God, die ons beter kent dan wie ook. God ook bij wie duisternis is als het licht. Het licht opzoeken, het zware lichter maken, daar was Marieke goed in. We vertrouwden haar toe aan God die licht is en liefde, die ons omringt. Ook als we ons er niet bewust van zijn, ís die liefde er en mogen we daaruit leven, ons daar steeds weer op afstemmen. In het licht van die liefde leefde Marieke.

Die liefde is ook de ruimte die hen die achterblijven, haar kinderen en kleinkinderen, omgeeft. Die liefde houdt niet op bij de grens van de dood, die omgeeft ook Marieke en Johan. In die liefde zijn zij geborgen bij God.

ds. Stella Muns
 
terug
 
 
Voorbereiding op Pasen
Vespervieringen als voorbereiding op het Paasfeest. Wees welkom! meer
 

Eredienst
datum en tijdstip 29-01-2023 om 10.00 uur
meer details

Uiterste inleverdatum kopij KSSK
datum en tijdstip 03-02-2023 om
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 05-02-2023 om 10.00 uur
meer details

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 20-02-2023 om 19.30 uur
meer details

 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.