PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep vrouwen   Leeshoek   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 
Wij gedenken Teake Visser Wij gedenken Teake Visser
Teake werd geboren in Leeuwarden op 6 augustus 1941 als middelste van negen kinderen. Als eerste van het gezin ging hij studeren, bouwkunde, en verliet hij Friesland en zelfs Nederland voor een ontwikkelingsproject in Ruanda, waar hij met hart en ziel aan meewerkte. Te kort eigenlijk naar zijn zin, hij bleef ernaar terug verlangen. Terug in Nederland trouwde hij met Annie en samen kregen zij drie zonen. Eind zeventiger jaren kwam het gezin in Kortenhoef wonen en werden zij lid van wat toen de Gereformeerde Kerk was. Teake was toen werkzaam in de financiële wereld, dat werk deed hij vol plichtsbesef en nauwgezet.
Meer van zijn passie en ziel kon hij kwijt in zijn activiteiten in de kerk, jarenlang in de commissie van beheer, en in diaconie en ZWO. Hij droeg zijn steentje bij aan de renovatie van het kerkgebouw in de 90er jaren. Zo bouwde hij mee aan het huis van God, niet alleen aan het stenen gebouw, maar vooral ook aan de gemeente als levend lichaam van Christus.

Een lange, moeilijke periode van ziekte ging aan zijn overlijden vooraf. Helaas kon hij het laatste jaar niet meer thuis wonen, maar verbleef hij in Theodotion in Laren. Gelukkig voelde hij zich daar ook thuis en kon hij accepteren dat het niet anders was.
Teake is overleden op 29 december 2020 en op 6 januari hebben we hem met eerbied en genegenheid herdacht in de kerk en begraven. We vormden een kring om hem heen, zo waren we ondanks de verplichte afstand verbonden, ook met velen thuis via internet. We gedachten zijn humor, zijn plichtsbesef, zorgzaamheid en kwetsbaarheid in het besef dat geen mens in woorden is te vangen en nooit volledig wordt gekend, alleen door God. Woorden uit de Schrift klonken, onder andere Psalm 4: 3 (berijmd):

Ik kan gaan slapen zonder zorgen,
want slapend kom ik bij U thuis.
Alleen bij U ben ik geborgen.
Gij doet mij rusten tot de morgen
en wonen in een veilig huis.

Gedragen door zonen en kleinzonen werd Teake in zijn graf gelegd, en daarmee vertrouwden we hem toe aan de levende God, in wie Teake groot vertrouwen had. Dat Hij met zijn liefde en licht Annie en de kinderen en kleinkinderen moge troosten en sterken.

ds. Stella Muns
terug
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 25-07-2021 om 10.00 uur
meer details

Geen dienst
datum en tijdstip 01-08-2021 om 10.00 uur
meer details

Geen dienst
datum en tijdstip 08-08-2021 om 10.00 uur
meer details

 
Pastoraat
Wilt u contact? meer
 
Duiven van hoop
Deze zomer blijven duiven in de kerk vliegen. meer
 
Gebruiksplan kerkgebouw
Wij volgen de PKN coronarichtlijnen voor erediensten en andere bijeenkomsten.
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.