PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep vrouwen Agendapagina   Leeshoek   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 
Start PioCafé Start PioCafé

Maandelijks is er de derde donderdag van de maand een Smakelijk Gesprek in het Honk achter ‘de Graankorrel’. Tijdens de maaltijd wordt er heerlijk gegeten en gezellig met elkaar gesproken. Tussen het voor- en hoofdgerecht laat Annette Kempers meestal een lied of gedicht horen. De teksten gaan over verschillende onderwerpen, zoals vriendschap, vrijheid, vrede, en geven vaak andere gespreksstof dan de dagelijkse beslommeringen. Elke maand schuiven ongeveer 20 - 25 personen aan tafel en steeds zijn er nieuwe gezichten bij.
De pioniers vinden het belangrijk dat mensen uit hun dagelijkse realiteit worden getild en dat er echt geluisterd wordt naar elkaar. Het eten is ‘laagdrempelig’; met anderen in contact komen is de opzet.

Het blijkt dat mensen vaak bezig zijn met zingevingsvragen. In het najaar wil PioWij daarom starten met PioCafé op 3 avonden. Tijdens deze bijeenkomsten zal er ruimte zijn om meer verdieping in het gesprek te brengen. Ieder die komt is vrij om te luisteren of mee te praten.
We hebben een professional als ondersteuning om deze avonden vorm te geven: Karin Timmerman (journalist en theoloog). Samen met de pioniers zal zij deze avonden voorbereiden.

Daarnaast organiseert PioWij ook 4 keer per jaar een wandeling op zondagmiddag.
In september is het thema ‘Vrede’.
Meer info vindt u op de website www.pioniersgroep-wijdemeren.nl

Namens PioWij
Elly Verbruggen
terug
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 21-07-2019 om 10.00 uur
meer details

Eredienst met Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 28-07-2019 om 10.00 uur
meer details

Geen dienst in eigen kerk
datum en tijdstip 04-08-2019 om 10.00 uur
meer details

 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
Start PioCafé
Pioniersgroep Wijdemeren is na twee jaar pionieren toe aan volgende stap. meer
 
Dienst 14-07-2019
Slotlied meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.