PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Agendapagina Kerkblad KSSK Kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur Protestants pionieren De Dillewijn
 
Vrede onderweg Vrede onderweg
In de verhalen rond de geboorte van Jezus zijn mensen veel onderweg. Nadat Maria van de engel heeft gehoord dat ze een zoon zal baren, die heilig zal worden genoemd en Zoon van God, gaat ze op weg naar haar nicht Elisabeth, die zwanger is en dat op hoge leeftijd. De herders zijn onderweg met hun schapen. Jozef en Maria reizen naar Bethlehem. De magiërs of wijzen uit het Oosten gaan op weg, als ze een bijzondere ster zien. En daarna zijn Jozef en Maria met het kind onderweg op de vlucht naar Egypte. Kortom er wordt heel wat gereisd, er is veel beweging van allerlei aard. Af en toe is er een aankomen op een plek en dan weer verder reizen. Leg ik er te veel in, als ik denk dat dit betekenisvol is voor ons, nu, onderweg naar Kerst, en daarna?
We zijn in de Adventstijd op weg naar het feest.
Tegelijk zijn we onderweg naar een onzekere toekomst, ieder persoonlijk, samen als gemeente en als samenleving.

Onderweg vieren we ieder jaar weer het Kerstfeest. Even is er dan licht, zijn we aangekomen op een plaats van bestemming, waar hemel en aarde elkaar raken in een pasgeboren kind. De grootsheid van God zichtbaar in dat kind in een voederbak. Even een rustpunt in die stal in Bethlehem. Maar van daar gaat de weg verder van ieder van ons. En daar begint Jezus zijn levensweg van vrede, een weg die voerde naar Golgotha en daar voorbij. Jezus die voortdurend onderweg was, rondreizend en mensen ontmoetend, Jezus die het opbracht in zijn leven radicaal te kiezen voor wat God van hem vroeg, voor de liefde en de gerechtigheid.

Onderweg vieren we ook dit jaar (2021) weer Kerst, hoe dan ook. Even komen we aan op die plek van licht waar de reis van Jezus begon.
Ik wens ons allen toe dat op onze levensreis Kerst een pleisterplaats, een herberg onderweg mag zijn, waar u licht en vrede ervaart. Dat iets van dat licht en die vrede met u mee mag gaan onderweg, hoe uw situatie ook is en waar de weg u ook brengt. Dat vrede onderweg, diep van binnen in ons hart, ons mag helpen om te gaan met onszelf, met elkaar en met de wereld waarin we leven.

Gezegende Advents- en Kersttijd gewenst,

ds. Stella Muns
terug
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 02-06-2024 om 10.00 uur
meer details

Eredienst met Viering Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 09-06-2024 om 10.00 uur
meer details

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 24-06-2024 om 19.30 uur
meer details

 
Geschiedenis van Geref. ’s-Graveland
meer
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.