PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep vrouwen Agendapagina   Leeshoek   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 
ZWO commissie ZWO commissie
Binnen de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel' te ’s-Graveland bestaat een ZWO commissie. Deze commissie valt onder de verantwoordelijkheid van de Diaconie.

De afkorting ZWO staat voor drie werkvelden: Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking. Praktisch gezien valt het onderscheid tussen de drie werkvelden moeilijk te maken. Zending wordt veelal gecombineerd met ontwikkelingswerk en ook werelddiaconaat speelt hierbij vaak een ondersteunende rol.

Zending
Zending is de opdracht aan christenen om de Bijbelse boodschap door te geven en zichtbaar te maken voor alle mensen. Voorbeelden van zending zijn: het bieden van hulp bij het opstarten van projecten op het gebied van de verkondiging, theologische opleidingen, onderwijs of jeugdwerk.

Werelddiaconaat
Bij Werelddiaconaat ligt de focus op het bieden van steun aan mensen die dit nodig hebben. Denk hierbij aan het verstrekken van een klein krediet of een stukje land, het bieden van voorlichting over voeding, het aanbieden van een cursus om te leren lezen en schrijven, of het in opstand komen tegen de schending van mensenrechten.

Ontwikkelingssamenwerking
Ontwikkelingssamenwerking is het aanpakken van oorzaken die armoede en onrechtvaardige structuren in stand houden.
terug
 
 

Oecumenische dienst
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10.00 uur
meer details

Themagesprek
datum en tijdstip 28-01-2020 om 19.45 uur
meer details

Eredienst met Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Vluchtelingen Lesbos
meer
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
Dienst 19-01-2020
Slotlied meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.