PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep vrouwen Agendapagina   Leeshoek   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 
Vluchtelingen Lesbos Vluchtelingen Lesbos
Borderline Lesvos helpt vluchtelingen die vastzitten op het Griekse eiland Lesbos. Volgens afspraken tussen de EU en Turkije moeten vluchtelingen die vastzitten op het Griekse eiland worden teruggestuurd naar Turkije, maar in de praktijk komt hier vanwege lange procedures weinig van terecht. Nog steeds komen iedere maand veel vluchtelingen aan met bootjes op de kust van Lesbos. De organisatie Borderline Lesvos helpt deze mensen op allerlei manieren. Ze zijn actief met verschillende projecten, zoals de eerste opvang van vluchtelingen (noodhulp), maar ook met integratieprojecten die samenwerken met de lokale bevolking. Ze geloven dat het opbouwen van een inclusieve gemeenschap van solidariteit en waardigheid, waarbij bruggen gebouwd worden tussen vluchtelingen, lokale bevolking en mensen wereldwijd, het enige antwoord kan zijn op deze dramatische situatie.
Onze Diaconie heeft een bedrag van € 750,00 overgemaakt aan Kerk in Actie om dit belangrijke werk mogelijk te blijven maken.

U kunt dit werk steunen door uw bijdrage over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'Vluchtelingen Lesbos'.
terug
 
 

Oecumenische viering Aswoensdag
datum en tijdstip 26-02-2020 om 19.30 uur
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 01-03-2020 om 10.00 uur
meer details

Vesper - oecumenische viering
datum en tijdstip 04-03-2020 om 19.30 uur
meer details

 
Vluchtelingen Lesbos
meer
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
Dienst 23-02-2020
Slotlied meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.