PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Agendapagina Kerkblad KSSK Kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur Protestants pionieren De Dillewijn
 
Kerkenraad Kerkenraad
Wonderlijk hoe het leven kan lopen… wie had gedacht dat ik nog eens in de gemeente ’De Graankorrel’ als pastor zou gaan werken? Verdrietig dat het overlijden van ds. Reinier Beltman de aanleiding is. Hij heeft met zoveel inzet en vreugde zijn werk bij u gedaan.

Omdat ik dit voorjaar afscheid nam van mijn werk als geestelijk verzorger in de psychiatrie, kwam er ruimte in mijn leven om deze taak te aanvaarden.

Ik was piepjong, 24 jaar, toen mijn man, Tom Fossen, in 1979 uw predikant werd en wij in de pastorie aan het Zuidereinde kwamen wonen. In 1985 vertrokken wij naar Arnhem, waar we samen gemeentepredikant werden en in 1992 naar Den Haag, waar ik in de psychiatrie ging werken en Tom in de kerk. Vanaf 1998 was Tom tot zijn emeritaat predikant in Den Dolder, en ik werkte vanaf 2001 in de psychiatrie in o.a. Amersfoort en Hilversum. Sinds 2010 wonen wij in Amersfoort.

En mijn weg voert voor mij nu dus weer naar u in Kortenhoef / ’s-Graveland en weer terug naar een kerkelijke setting! Heel fijn om zo mijn werkzame leven nog voort te mogen zetten.
Ik hoop velen van u te ontmoeten, als het nodig is op moeilijke en verdrietige momenten, maar ook om het goede van het leven te delen, in kerkdiensten en gesprekken, om samen te putten uit de rijke bron van onze traditie.

Bij mijn afscheid kreeg ik van mijn collega’s een mooie kaars met daarop een regel uit een lied, dat vaak gezongen wordt in de Lukaskerk in Ermelo, een van mijn werkplekken:
“Laat er Licht in ons hart, in ons leven zijn”.
Dit gebed neem ik mee naar mijn werk in ‘De Graankorrel’ en naar de ontmoetingen met u.
 
Voorlopig zal ik proberen zoveel mogelijk op maandagmiddag en donderdagochtend beschikbaar te zijn voor afspraken. Hier kan natuurlijk, indien nodig, van afgeweken worden.

ds.Stella Muns
terug
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 16-06-2024 om 10.00 uur
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10.00 uur
meer details

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 24-06-2024 om 19.30 uur
meer details

Afscheidsdienst
datum en tijdstip 30-06-2024 om 15.00 uur
meer details

 
Geschiedenis van Geref. ’s-Graveland
meer
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.