PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep vrouwen Agendapagina   Leeshoek   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 
Laatste dienst in Hervormde kerk Ankeveen Laatste dienst in Hervormde kerk Ankeveen
Nu de kerk in Ankeveen is gesloten, betekent dat dat de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel' een stap dichterbij is gekomen. Organisatorisch en juridisch is nog niet alles afgerond, maar praktisch zullen we voortaan als één gemeente optrekken.
Het is leuk om te merken dat 'de Graankorrel' tot de verbeelding spreekt en creativiteit wakker roept. Ik heb al verschillende tekeningen en foto’s gezien. Vooral de hoop komt naar voren. Iets kleins en onaanzienlijks kan het begin zijn van iets groots.
 
De Bijbel leert ons steeds weer dat we groots mogen denken. Met Pinksteren gebeurt het wonder dat mensen in elkaar Gods Geest herkennen. Degene die een totaal andere taal spreekt―die dus uit een totaal andere leefwereld of cultuur komt―is niet langer een vreemde, maar blijkt een broeder. Hij / zij blijkt gedreven te worden door dezelfde liefde en hetzelfde verlangen naar gerechtigheid! Dat werkt aanstekelijk: duizenden sluiten zich aan bij de volgelingen van Jezus.
 
Hoewel kerken dicht gaan en gebouwen worden afgestoten, blijft de belofte van Gods Geest van kracht. De Geest zoekt immers steeds naar nieuwe wegen…. Soms moet je eerst loslaten en wachten tot er iets nieuws gaat groeien. Vaak is het anders dan je je voorstelt, maar het kan het begin zijn van iets groots!
ds Lia Davidse

Uit het kerkblad KSSK van juni 2006
terug
 
 

Oecumenische dienst
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10.00 uur
meer details

Themagesprek
datum en tijdstip 28-01-2020 om 19.45 uur
meer details

Eredienst met Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Vluchtelingen Lesbos
meer
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
Dienst 19-01-2020
Slotlied meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.