PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep vrouwen Agendapagina   Leeshoek   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 
Wij gedenken Johan de Jong Wij gedenken Johan de Jong

Johannes de Jong werd geboren op 2 november 1943. Hij overleed op 15 juli 2021.
Dit voorjaar hebben hij en zijn vrouw Marieke samen met hun vijf kinderen en hun kleinkinderen nog kunnen vieren dat ze 55 jaar getrouwd waren. Vorig jaar waren ze verhuisd naar de Anton Smeerdijkgaarde, na jaren op het Noordereind te hebben gewoond in een woning, die hun erg dierbaar was. Ze hadden er zelf alles aan verbouwd en vertimmerd.
Een zachtmoedige man was Johan, een harde werker ook, te hard in sommige periodes. Timmerman was hij van beroep en als hij niet aan het timmeren was of aan het klussen, dan was hij wel in de tuin aan het werk. Eén groentetuin was niet genoeg, er moest er nog een bij. Johan hield veel van de natuur en was sportief. Twee maal heeft hij de Elfstedentocht geschaatst. Hij hield van gezelligheid, van de kinderen en kleinkinderen om hem heen. Met ze spelen en voetballen, tot dat allemaal niet meer ging.
Al lang had Johan longproblemen. Dat het zo ernstig was dat hij er spoedig aan zou overlijden werd pas een paar weken voor zijn dood duidelijk. Zorgen waren er toen al langer over de gezondheid van Marieke. Een hele zware periode hadden ze de laatste maanden. Marieke ging dagelijks voor bestraling naar Amsterdam en daarnaast zorgde ze thuis voor Johan. Gelukkig kon steeds een van de kinderen bij Johan zijn als Marieke weg was.
In deze periode was het gebed een grote steun. Voor Johan werd dat steeds belangrijker. “Als ik bid, wordt het lichter”, zei hij. Hij wist wat het was om door een dal van diepe duisternis te gaan, dat had hij al eerder in zijn leven meegemaakt. Dat God ook dan aanwezig is, mocht hij gelukkig ervaren. We lazen dan ook bij het afscheid Psalm 23 “zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad, want Gij zijt bij mij”.
We begroeven hem vanuit onze kerk, waar hij gedoopt was, en vertrouwden hem toe aan de Eeuwige, bij wie hij veilig en geborgen mag zijn.
God zij Marieke, de kinderen en kleinkinderen nabij nu zij moeten leven met de lege plek die Johan achter laat. Zijn gedachtenis zij tot zegen.

ds. Stella Muns
 
Wij gedenken ook ... Wij gedenken ook ...
lees meer »
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 03-07-2022 om 10.00 uur
meer details

Uiterste inleverdatum kopij KSSK
datum en tijdstip 08-07-2022 om
meer details

Geen dienst
datum en tijdstip 10-07-2022 om
meer details

Geen dienst
datum en tijdstip 17-07-2022 om
meer details

 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.