PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep vrouwen Agendapagina   Leeshoek   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 
Wij gedenken Riek de Vries Wij gedenken Riek de Vries
Hendrika Johanna de Vries werd geboren op 2 september 1928. Ze was dus 90 jaar toen ze op maandag 4 maart jl. overleed. Haar hele leven heeft ze in Kortenhoef gewoond. Riek had één zus, Jo (Johanna Hendrika). Hun ouders hadden lang geleden een kruidenierszaak aan de Oranjeweg, de voorloper van de huidige AH Landwaart.

Beide zussen waren muzikaal, maar Jo, die zeven jaar ouder was, maakte de muziek tot haar vak. Zij gaf pianolessen en was organiste. Riek zong, en jarenlang begeleidden ze samen een kwintet in de N.H. kerk van Ankeveen. Ook samen zorgden ze voor hun ouders; en toen hun vader was overleden, voor hun moeder. Na overlijden van moeder verhuisden de gezusters uit het ouderlijk huis aan de P. van der Leelaan naar de Broekbos.

Riek was werkzaam bij de loonadministratie van de Gooi- en Eemlander. Die krant bleef ze tot op hoge leeftijd lezen en ze bleef ook in contact met vroegere collega’s. Ze heeft Jo trouw en intensief verzorgd, toen die ziek was geworden. En nadat haar zus zeventien jaar geleden was overleden bleef Riek graag de oude gewoontes vasthouden. Zo ging zij nog jaarlijks met vakantie naar Bergen, waar ze hun hele leven samen naartoe waren gegaan.

Nadat ze enkele malen gevallen was, ging het slechter met haar en uiteindelijk werd ze een jaar of zes geleden opgenomen in Veenstaete. Nu was het haar beurt om verzorgd te worden.

Een lieve, kordate, sociale dame; welbespraakt ook, zo vertelden mensen die haar hebben gekend.

De uitvaart vond plaats op zaterdag 9 maart. Vanuit ‘de Graankorrel’ brachten familie, vrienden en bekenden haar naar begraafplaats Berestein, waar ze is begraven bij haar ouders en zus.

Woorden uit Psalm 139 gingen daarbij met ons mee: “Heer, U kent en doorgrondt mij, U ziet het als ik zit of sta, U doorziet van verre mijn gedachten. Wonderlijk zoals U mij kent, het gaat mijn begrip te boven.”

We vertrouwden Riek de Vries toe aan de aarde en legden haar in de handen van de levende God, die haar kent en doorgrondt en bij wie zij in goede handen is. Dat zij moge rusten in vrede.

ds. Stella Muns
 
Wij gedenken ook ... Wij gedenken ook ...
lees meer »
 
 

Themagesprek
datum en tijdstip 28-01-2020 om 19.45 uur
meer details

Eredienst met Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10.00 uur
meer details

Uiterste inleverdatum kopij KSSK
datum en tijdstip 07-02-2020 om 18.00 uur
meer details

 
Vluchtelingen Lesbos
meer
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
Dienst 26-01-2020
Slotlied meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.