PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Agendapagina Kerkblad KSSK Kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur Protestants pionieren De Dillewijn
 
Vergadering 08-01-15 Vergadering 08-01-15
De eerste vergadering in het nieuwe jaar viel op donderdag 8 januari, de dag na de vreselijke terreurdaad in Parijs, waar 12 mensen werden doodgeschoten.
Dat was aanleiding voor ds. Beltman om als opening van de vergadering de tekst te lezen, die door dr. Arjan Plaisier op de website van de P.K.N. was geplaatst onder de titel “Je suis CHARLIE”. Deze tekst is door onze webmaster ook op de website van ʻde Graankorrelʼ geplaatst, zodat we deze allemaal nog eens kunnen nalezen.
Er volgde een langdurig nagesprek over dit onderwerp, waarbij de vraag “Hoe kunnen we in vrede samenleven?” uiteindelijk uitmondde in “Niet tegen elkaar, maar met elkaar!”
 
Met elkaar zullen we ook “de Week van Gebed voor de eenheid” vieren in een kerkdienst op zondag 18 januari, waar wij en de leden van de Oecumenische Streekgemeente samen met de parochianen van de Antoniuskerk ons verbonden weten in het geloof.
We kunnen dan ook kennis maken met de nieuwe diaken van de katholieken in Wijdemeren, Wim Balk, die op 11 januari j.l. is geïnstalleerd.
Bij de bespreking van de bijzondere diensten voor de komende tijd is besloten weer mee te doen aan de Vespervieringen in de Antoniuskerk, tijdens de weken voorafgaand aan Pasen. Deze vieringen beginnen op woensdag 18 februari (Aswoensdag) en daarna iedere woensdagavond tot aan de week van Pasen.

Vanuit de kerkrentmeesters komt een oproep voor een vacature in de schoonmaakgroep. Want er is een groepje gemeenteleden die de kerk schoon houden. Er wordt wekelijks gestoft, gesopt en gezogen en daarom is het plezierig als men dit met z’n tweeën kan doen. We zoeken dus een duo, die een klein deel van hun tijd willen besteden aan het schoonhouden van de kerk. Met elkaar proberen we onze kerk in stand te houden. Niet iedereen kan kerkenraadslid zijn, niet iedereen is koster of lid van een commissie, maar het werk aan de kerk is heel veelzijdig en het schoonhouden is net zo belangrijk. Dus als u uw kerk op dit gebied wilt helpen, meldt u zich dan aan bij Elly Lagerweij.
Wat ook praktisch is en zuinig, is dat de telefoon die in de consistorie hangt, wordt afgesloten. Nu (bijna) iedereen in het bezit is van een mobieltje, lijkt dit toestel overbodig geworden.
 
Nadat de vloerrenovatie van de kerkzaal naar ieders tevredenheid klaar was, kwam de storing van de centrale verwarming wel zeer ongelegen. Wat is er gezocht naar het lek, dat uiteindelijk net buiten het gebouw werd gevonden. Eén zondag hebben we de dienst in de honkzaal moeten houden; het was best gezellig zo met z’n allen op een kluitje, maar uiteraard zijn we heel blij dat we weer in een warme kerkzaal kunnen kerken.
 
De kaarten met een “hartelijke groet van de Graankorrel” zijn enthousiast ontvangen. Ze kunnen worden gebruikt bij de zondagse bloemen, of zomaar als groet bij vreugde of verdriet. Als geheugensteuntje staat ook het adres van onze website op de kaart genoemd: www.pgdegraankorrel.nl. Het blijkt dat de website aan een behoefte voldoet, want er wordt veel en regelmatig naar gekeken. Ook de kerkenraad is zeer tevreden met de vorm en inhoud hiervan.
 
De penningmeesters van kerk en diaconie zijn druk bezig om de cijfers over 2014 in de juiste vorm te gieten, zodat er half april in de gemeentevergadering verslag van de financiën gedaan kan worden. We hopen voor die tijd nog een bijeenkomst te hebben, waarin we de voortgang van “de toekomst van onze kerk” weer met elkaar kunnen bespreken.

De voorzitter heeft de vergadering afgesloten met het lezen van onderstaand lied van Gabriël Smit uit het nieuwe liedboek (blz. 909).
Ankie Hinloopen, scriba
 
Antwoord
 
Soms ben ik bang dat u niet blijft,
dat uw voeten leegbloeden op lege
wegen, dat uw zachtmoedige handen tegen
zoveel verraad, zoveel weerspannigheid
 
in mensen en dingen niet bestand
zijn, dat u zeggen zult: ik had beter
moeten weten, mensen waarheid leren
is waanzin, leugen hun vaderland.
 
Moet ik u dan nu, in de kribbe,
waarschuwen? Zeggen: doe het niet,
doe het anders, laat uw moeder vergeten
 
wat de engel sprak? Uw eigen stilte
– nacht, sterren, adem – zingt uw lied
van antwoord: zelfs op aarde vrede.
terug
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 10-03-2024 om 10.00 uur
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 17-03-2024 om 10.00 uur
meer details

Eredienst met viering Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 24-03-2024 om 10.00 uur
meer details

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 25-03-2024 om 19.30 uur
meer details

 
Geschiedenis van Geref. ’s-Graveland
meer
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.