3e Kwartaal 2019 3e Kwartaal 2019
zondag 04 oktober
Actie Sprinkhaan
Terwijl het coronavirus nog volop rondwaart en in veel landen zorgt voor werkloosheid, ziekte en honger, vechten boeren in Oost-Afrika en Zuid-Azië nu ook tegen een nieuw gevaar: een verwoestende sprinkhanengolf die van het ene naar het andere gebied trekt. De gevolgen zijn enorm. De sprinkhanen eten complete oogsten op en dat maakt de armoede en de honger in deze gebieden nog groter. Met takken en kleden proberen boeren de sprinkhanen tegen beter weten in van hun land te verjagen.
Kerk in Actie ondersteunt deze boeren. Met waarschuwingssystemen, die tijdig signaleren wanneer er sprinkhanen komen en een geluid afgeven om ze te verjagen. En natuurlijk met noodhulp, om honger te voorkomen waar sprinkhanen de oogst hebben verwoest.
Omdat de nood zo groot is houden we vandaag deze collecte. Zo delen we samen van wat ons gegeven is en zijn we er voor mensen die onze steun niet kunnen missen.

zondag 18 oktober
Werelddiaconaat Rwanda
In het Afrikaanse land Rwanda zijn zekerheden voor de mensen net zo belangrijk als voor ons. Maar om alle kosten te kunnen betalen, moet je genoeg verdienen. Dat is lastig als je op een kleine akker werkt en maar net aan genoeg kan verbouwen om je gezin iedere dag te voeden.
Vandaag collecteren we voor het werk van Rwandese zusters. Geen grootschalig project, maar dicht aan de basis. Deze zusters trainen boeren en boerinnen, zodat die met andere technieken meer opbrengst uit hun land halen. Bijvoorbeeld door irrigatie, meer variatie en wisselteelt, dieren houden, eigen compost verwerken, vruchtbare grond leren vasthouden en beter samenwerken. Een getrainde boer kan zijn kinderen daardoor naar school sturen en zijn elektra en gezondheidsverzekering betalen. Dat lijkt klein, maar betekent veel in het leven van mensen. Eén boer of boerin trainen kost € 160. Daar vragen we vandaag uw bijdrage voor via Kerk in Actie.

zondag 01 november
Voedselbank Gooi
De collecte is vandaag bestemd voor Voedselbank Gooi, die klaar staat voor iedereen die in de problemen is geraakt.
Dat de situatie voor veel mensen moeilijk is merkt Voedselbank Gooi aan het grote aantal mensen dat een voedselpakket aanvraagt. Wie het nodig heeft krijgt een pakket.
Er wordt alleen gekeken naar het besteedbare inkomen en niet of iemand bezittingen heeft. Iedereen die hulp nodig heeft kan aankloppen. Mensen moeten voldoende te eten hebben.
Op de website van de voedselbank (www.voedselbankgooi.nl) staan de normen die gehanteerd worden voor de verstrekking van een voedselpakket. Afhankelijk van de situatie kan besloten worden dat iemand vier weken lang een voedselpakket krijgt, in afwachting van een officiële aanvraag.

zondag 15 november
Minima Wijdemeren
Evenals in voorgaande jaren willen de Diaconieën/PCIs van de gezamenlijke kerken van Wijdemeren een Kerstactie houden. Het aantal bijstandsgerechtigden in de gemeente Wijdemeren is aanzienlijk en steeds meer mensen doen een beroep op de actie.
Maak het mogelijk hen die dat nodig hebben te verrassen met een attentie van onze kerken. Van harte aanbevolen!

zondag 29 november
Kinderen in de knel - Oekraïne
Weeskinderen en kinderen met gedragsproblemen in Oekraïne worden veelal opgevangen in staatsinternaten, die moeite hebben om een echt gezinsvervangend huis te zijn.
Zo ook in het stadje Vynnyky. Het personeel van het staatsinternaat voor basis- en middelbaar onderwijs in de stad had moeite met de minimale voorzieningen voor de kinderen: het eten was ongezond, de medische zorg was slecht, het personeel was nogal onverschillig ten opzichte van de kinderen.
De directrice richtte daarom de ‘School of our Dream’ op, in een poging de kinderen betere kansen te geven. Deze school zet zich in om het speciaal onderwijs in internaten te verbeteren. Het personeel leert beter om te gaan met de sociale problemen en gedragsproblemen, en hoe een goede, liefdevolle relatie op te bouwen met de kinderen. Er is een uitwisseling met een school in Polen, die zich hier ook voor inzet. Daarnaast wordt het gebouw opgeknapt tot een veilige, schone en vrolijke leefomgeving voor kinderen.
Vandaag is de opbrengst van de eerste collecte bestemd voor dit project. Van harte aanbevolen!

datum en tijdstip 29-11-2020 om 10.00 uur

datum en tijdstip 13-12-2020 om 10.00 uur

Kerstviering
datum en tijdstip 25-12-2020 om 10.00 uur

Wij volgen de PKN richtlijnen voor erediensten en andere bijeenkomsten.
Om het protocol te raadplegen, klik hier.

Dienst 15-11-2020