PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep vrouwen   Leeshoek   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 
Duiven van hoop Duiven van hoopBegin mei ontvingen we van ds. Stella Muns het bericht dat we met het oog op het naderende Pinksterfeest een papieren duif konden verwachten. In een toelichting werd ons gevraagd op de duif in enkele woorden te schrijven waar we op hopen, en eventueel ook wat voor ons hoopgevend is”.

In de viering van Pinksteren vormden de duiven in de kerk een ketting en gaven ze weer hoe wij met elkaar in de Geest verbonden zijn. Een boodschap van hoop! In de gebeden en verkondiging klonk ook hoop door.

De preek eindigde met de troostrijke woorden die op de onderkant van één van de duiven waren geschreven: “onder de vleugels van Gods liefde”.
En iemand anders had een regel weergegeven uit een gedicht van de Tsjechische dissident en latere president Havel: “Hoop is werken aan iets omdat het goed is, niet omdat het kans van slagen heeft”.

De duiven blijven gedurende de zomermaanden hoop uitdragen!
terug
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 25-07-2021 om 10.00 uur
meer details

Geen dienst
datum en tijdstip 01-08-2021 om 10.00 uur
meer details

Geen dienst
datum en tijdstip 08-08-2021 om 10.00 uur
meer details

 
Pastoraat
Wilt u contact? meer
 
Duiven van hoop
Deze zomer blijven duiven in de kerk vliegen. meer
 
Gebruiksplan kerkgebouw
Wij volgen de PKN coronarichtlijnen voor erediensten en andere bijeenkomsten.
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.