PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Agendapagina Kerkblad KSSK Kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur Protestants pionieren De Dillewijn
 

woensdag 22 april 2015

Gemeentevergadering

Datum: 
 woensdag 22 april 2015
Tijdstip: 
 19.30 uur

De kerkenraad nodigt u van harte uit tot het bijwonen van de jaarlijkse gemeentevergadering op woensdag 22 april a.s. in de honkzaal.

Het programma is als volgt:
19.30 uur – 20.00 uur
de financiële jaarverslagen en rondvraag
20.00 uur – 20.15 uur
koffie / thee
20.15 uur – 21.45 uur
ds. Jan Offringa over zijn boek ʻGod is niet te vangenʼ

Toelichting op ʻGod is niet te vangen!ʼ
Wat gebeurt er als je gemeenteleden niet voorschrijft wat ze moeten geloven, maar vraagt naar wat ze daadwerkelijk wel of niet meer geloven? Dat laatste deden Jan Offringa en Evert van Baren in de protestantse gemeente van Kesteren. In het boek ‘God is niet te vangen’, uitgekomen in 2014, vertellen twaalf medekerkgangers hoe hun geloof door de jaren heen veranderd is. Wat ze loslieten, wat hen dierbaar bleef en wat ze nieuw ontdekten. Dat levert een reeks unieke verhalen op waarin veranderend geloof en theologische reflectie hand in hand gaan. Allerlei actuele kwesties in geloof, kerk en samenleving komen aan bod. Het kan gaan over God en Jezus, over de Bijbel en wonderen, over de rol van ons verstand en onze vrije wil, of over de islam en de jeugd. Op heldere wijze brengt het boek in beeld wat er leeft aan geloof en ongeloof in een moderne geloofsgemeenschap.

Ds. Jan Offringa (1957) was van 1986 tot 1990 predikant van de Gereformeerd Kerk 's-Graveland.

terug
 


 

Eredienst
datum en tijdstip 02-06-2024 om 10.00 uur
meer details

Eredienst met Viering Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 09-06-2024 om 10.00 uur
meer details

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 24-06-2024 om 19.30 uur
meer details

 
Geschiedenis van Geref. ’s-Graveland
meer
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.