PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep vrouwen   Leeshoek   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 

wo 22 april 2015

Gemeentevergadering

Tijdstip: 
 19.30 uur

De kerkenraad nodigt u van harte uit tot het bijwonen van de jaarlijkse gemeentevergadering op woensdag 22 april a.s. in de honkzaal.

Het programma is als volgt:
19.30 uur – 20.00 uur
de financiële jaarverslagen en rondvraag
20.00 uur – 20.15 uur
koffie / thee
20.15 uur – 21.45 uur
ds. Jan Offringa over zijn boek ʻGod is niet te vangenʼ

Toelichting op ʻGod is niet te vangen!ʼ
Wat gebeurt er als je gemeenteleden niet voorschrijft wat ze moeten geloven, maar vraagt naar wat ze daadwerkelijk wel of niet meer geloven? Dat laatste deden Jan Offringa en Evert van Baren in de protestantse gemeente van Kesteren. In het boek ‘God is niet te vangen’, uitgekomen in 2014, vertellen twaalf medekerkgangers hoe hun geloof door de jaren heen veranderd is. Wat ze loslieten, wat hen dierbaar bleef en wat ze nieuw ontdekten. Dat levert een reeks unieke verhalen op waarin veranderend geloof en theologische reflectie hand in hand gaan. Allerlei actuele kwesties in geloof, kerk en samenleving komen aan bod. Het kan gaan over God en Jezus, over de Bijbel en wonderen, over de rol van ons verstand en onze vrije wil, of over de islam en de jeugd. Op heldere wijze brengt het boek in beeld wat er leeft aan geloof en ongeloof in een moderne geloofsgemeenschap.

Ds. Jan Offringa (1957) was van 1986 tot 1990 predikant van de Gereformeerd Kerk 's-Graveland.

terug
 


 
Ds. Stella Muns wenst allen een gezegende zomer!
We zijn een vreemde zomer in gegaan. meer
 
Collecteren in coronatijd
Om dit bericht van de Diaconie te openen, klik hier.
 
Gebruiksplan kerkgebouw
Wij volgen de PKN richtlijnen voor erediensten en andere bijeenkomsten.
Om het protocol te raadplegen, klik hier.
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
Dienst 05-07-2020
Slotlied meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.