PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep vrouwen Agendapagina   Leeshoek   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 
Het orgel Het orgel


 
Het pijporgel - gebouwd door de firma Steinmann & Vierdag te Enschede onder advies van de Vereeniging van Organisten bij de Gereformeerde Kerken - werd in gebruik genomen op 30 januari 1940. Het verving het Ernst Hinkel harmonium uit 1920. 

Het iniatief voor de aankoop van het orgel werd destijds genomen door de orgelcommissie van de 'meisjesvereeniging Martha', voorgezeten door ds. Boes.

Medio 1997 werd het orgel grondig gerenoveerd door de firma Pels & Van Leeuwen te 's-Hertogenbosch en op zondag 19 oktober 1997 kon het weer in gebruik worden genomen.

Het 'groot onderhoud' werd voor een groot deel betaald uit de opbrengst van de 'Kerkeveiling' van 27 september 1997, in een unieke samenwerking tussen de R.K. Parochie van Kortenhoef en de Gereformeerde Kerk van 's-Graveland.
 
Foto's afkomstig van de Orgeldatabase (www.orgbase.nl)
 

terug
 
 

Eredienst met Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 28-04-2019 om 10.00 uur
meer details

Uiterste inleverdatum kopij KSSK
datum en tijdstip 03-05-2019 om 18.00 uur
meer details

Gemeentevergadering
datum en tijdstip 03-05-2019 om 19.30 uur
meer details

 
De Nashville-verklaring
Ds. René de Reuver betreurt de naar Nederland overgewaaide Nashville-verklaring. meer
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
Hetvakantiebureau.nl
Wilt u graag op vakantie in Nederland maar ziet u er tegen op die zelf te regelen, bijvoorbeeld omdat u zorg nodig heeft? Dan kunt u terecht bij Hetvakantiebureau.nl. 
Verpleegkundigen bieden de zorg zoals u dat thuis gewend bent. meer
 
Dienst 21-04-2019
Slotlied meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.