PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Agendapagina Kerkblad KSSK Kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur Protestants pionieren De Dillewijn
 
Pionieren van 'De Graankorrel' Pionieren van 'De Graankorrel'
5 februari 2015

Otto Scholten, voorzitter kerkenraad

Een jaar lang heeft ds. Otto Sondorp - samen met drie verkenners uit ʻde Graankorrelʼ (Henk de Vries, Jacqueline Valkonet en Herman Blankenberg) - gesprekken gevoerd met naburige gemeenten over mogelijkheden tot samenwerking. Op een afsluitende avond eind november 2014 werd duidelijk dat die mogelijkheden op korte termijn beperkt zijn.
De Hervormde gemeente Kortenhoef ziet geen mogelijkheden voor samenwerking. Met de Hervormde gemeente ’s Graveland is afgesproken reguliere contacten te onderhouden: twee keer per jaar zullen afvaardigingen uit beide kerkenraden samenkomen om elkaar te informeren over gang en stand van zaken binnen hun gemeente. De Oeumenische Streekgemeente Kortenhoef heeft belangstelling om samen met ʻde Graankorrelʼ te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om bij de landelijke PKN een pioniersplek te verwerven. Dat zijn kort gezegd plekken waar predikanten - betaald door de landelijke kerk - alle ruimte krijgen om nieuwe vormen van kerkzijn te beproeven.
Na eind november 2014 hebt u niets meer van ons gehoord. December is nu eenmaal een maand waarin lopende zaken in de kerk alle tijd in beslag nemen.
Inmiddels hebben we de draad weer opgepakt. Begin januari 2015 heeft de kerkenraad van de OSG een gesprek gehad met Martijn Vellekoop, de coördinator van de pioniersplekken. Daarbij zijn ook Henk de Vries, Florence van Rheenen en Elly Verbruggen aanwezig geweest. Zij zullen samen met enkele OSGers en onder begeleiding van Martijn Vellekoop de mogelijkheden voor een pioniersplek verder verkennen. Op de kerkenraadsvergadering  van 19 februari a.s. zullen zij ons bijpraten. Zodra de plannen wat meer vorm krijgen zullen we in samenwerking met de OSG u daarover informeren. Maar voorlopig broeden ze op (nieuwe) mogelijkheden. Wat daar uit komt is afwachten; vooral ‘niet storen’.
terug
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 02-06-2024 om 10.00 uur
meer details

Eredienst met Viering Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 09-06-2024 om 10.00 uur
meer details

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 24-06-2024 om 19.30 uur
meer details

 
Geschiedenis van Geref. ’s-Graveland
meer
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.