PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Agendapagina Kerkblad KSSK Kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur Protestants pionieren De Dillewijn
 
Vergadering 05-09-18 Vergadering 05-09-18
Het is begin september, alle activiteiten gaan weer beginnen en dus ook de kerkenraad. Bij de eerste vergadering ben ik net ’s morgens vroeg thuis gekomen van vakantie, dus ik zit nog niet helemaal goed in de materie, maar ik heb toch erg m’n best gedaan om alles zo goed mogelijk op te schrijven.
 
Voor ds. Stella Muns is het de eerste keer dat zij bij onze kerkenraadsvergadering aanwezig is. Zij blijkt inmiddels al een heleboel bezoekjes bij gemeenteleden te hebben gebracht.
 
Gert Leene wordt in de vergadering herdacht. Hij is na een ernstig ziekbed overleden en na een herdenkingsdienst in de kerk aan de Kortenhoefsedijk is hij begraven aan de Berensteinseweg. Ds. Muns heeft deze dienst geleid.
Aansluitend en in herinnering aan Gert Leene openen we de vergadering met een gebed met als titel ‘Licht’.
 
Licht

Wij zijn hier bij elkaar in uw licht
licht dat door de eeuwen aanwezig is
in het licht van de dag, van de zon,
het licht dat de harten van mensen verlicht,
licht van ons hart.
 
Hier zijn we met onze moeite met het leven
met de pijn van ons leven
om ruimte te maken in ons hart
ruimte om misschien anders
tegen ons leven aan te kijken
misschien een beetje lichter …
 
De diensten van de afgelopen periode roepen vooral blijdschap en tevredenheid op. Fijn dat Annie Visser in de dienst van 29 juli heeft kunnen voorgaan. En na het ochtendgebed op 12 augustus, dat door de dames van de contactgroep was samengesteld en werd uitgevoerd, kwam al gauw de opmerking dat ze dat wel vaker mogen doen.
De startzondag is voorbereid door ds. Dirk Jan Lagerweij, samen met Elly Verbruggen, en heeft als thema ‘een goed gesprek’.
De oecumenische vredesdienst op 23 september wordt in ons kerkgebouw gehouden.
Voor eind december was er nog een zondag waar geen predikant voor was gevonden. Maar nu, met een dominee in ons midden, is dat meteen opgelost. Bedankt Stella!
 
Bij de ingekomen stukken waren ook enkele exemplaren van het blad van de Historische Kring. In dat blad stond een leuk artikel over ons kerkgebouw.
Sinds enige tijd verschijnt er een tijdschrift genaamd Petrus, met verhalen van mensen van hoop. Een aantal bladen liggen klaar om mee te nemen, op de lectuurtafel in het honk.
 
Tijdens de kerkenraadsvergadering informeren wij altijd naar de activiteiten van Piowij en de vrijwilligers die met ‘nieuwkomers’ werken.
Piowij gaat vol goede moed aan het nieuwe seizoen beginnen en gaat door met 1 x per maand een ‘smakelijk gesprek’. Daarnaast zal er iedere maand ook een ander programma worden aangeboden, zoals een wandeling, een filmavond of een gespreksavond.
 
Op 23 september wordt de Oecumenische Vredesdienst, samen met de R.K. parochie en de Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef, in ons kerkgebouw gehouden. Dan kunnen onze gasten meteen genieten van het nieuwe honk, dat op zondag 9 september officieel werd geopend.
 
Er zijn weer wat ongemakken gevonden aan het orgel. U heeft misschien wel eens gemerkt dat er soms tonen blijven hangen en dat maakt het zingen er niet mooier op. De kerkenraad geeft de kerkrentmeesters het groene licht om ons orgel weer in orde te laten maken.
 
Sinds er voor ons gebouw geen koster meer beschikbaar is (en dat is al heel lang zo), zijn er heel veel sleutels in omloop bij de diverse groepen en gemeenteleden. Nu het honk klaar is zal er een nieuw slot op de achterdeur komen en met een sleutelplan in de hand zal er een beperkt aantal sleutels worden uitgegeven.
 
Aan het einde van de vergadering dankt Stella Muns voor het vertrouwen dat de gemeente en kerkenraad in haar stellen. Zij hoopt met wederzijds plezier deze periode met ons in te gaan.
 
Aangezien er in dit verslagje al een gedicht is opgenomen, wil ik hier alleen nog melden dat de voorzitter de vergadering heeft gesloten.

Ankie Hinloopen, scriba
terug
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 10-03-2024 om 10.00 uur
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 17-03-2024 om 10.00 uur
meer details

Eredienst met viering Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 24-03-2024 om 10.00 uur
meer details

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 25-03-2024 om 19.30 uur
meer details

 
Geschiedenis van Geref. ’s-Graveland
meer
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.