PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep Agendapagina Kerkblad KSSK   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 
Vergadering 20-02-14 Vergadering 20-02-14
Eén van de eerste punten op de agenda van de kerkenraad is de terug- en vooruitblik op de afgelopen en komende periode. De diensten worden kort nabesproken en de overige activiteiten komen langs. Voor de nog komende periode worden afspraken gemaakt, zoals over de gang van zaken bij de woensdagavondvespers in de 40‑dagentijd op 12, 19 en 26 maart en op 2 en 9 april a.s.
Elly Verbruggen deelt mee dat er weer een voedselbankactie wordt gehouden door de gezamenlijke kerken van onze dorpen op zaterdag 29 maart.
Verder komt het gebruik van het nieuwe liedboek ter sprake. Onze organist Jan van Veldhuizen is aanwezig om zijn ideeën daarover te bespreken. En daar kunnen we wat mee! Er wordt besloten om 40 liedboeken voor gebruik in de kerkdiensten aan te schaffen. Vanaf Pasen zal iedere zondag vóór de dienst een lied worden geoefend, door het enkele malen te laten voorspelen door de organist en dan voorzichtig mee te zingen. Op de website www.kerklied.net/node/1060 is een landelijk rooster van te zingen liederen opgenomen, waarbij wij ons zullen aansluiten.
Uiteraard werd ook de 1e informatie-avond over de toekomst van ʻde Graankorrelʼ nabesproken. De combinatie met een maaltijd was bijzonder plezierig en ook tijdens de discussies met ds. Sondorp was de sfeer positief en open.
De volgende informatie-avond wordt gehouden op donderdag 10 april a.s. om 19.30 uur.
Deze keer geen soep, maar wel koffie of thee met een koekje!
Het nieuwe ledenboekje is zo goed als klaar en wordt op korte termijn uitgebracht.
Ook wordt er een website gebouwd (zo noemt men dat); zodra deze beschikbaar is, zal ik u dat melden.
Ook de verschillende groepsactiviteiten komen in de loop van de avond langs. Bij sommige onderwerpen wordt besloten om daar de volgende vergadering extra aandacht aan te besteden en de gemeenteleden die daarbij betrokken zijn uit te nodigen voor een gesprek.
Helaas zijn er geen aanmeldingen gekomen om extra hulp bij de ʻgrote schoonmaakʼ van de kerk. De mensen, die altijd al druk zijn met het schoonhouden van de kerkzaal en overige ruimten, hebben het ook deze keer weer goed aangepakt. Alle hoekjes en gaten hebben een speciale behandeling gehad.
Vanuit het (recente) verleden is ʻde Graankorrelʼ nog steeds verbonden met het kerkje in Ankeveen dat verbouwd wordt tot een cultureel centrum. Inmiddels zijn de contracten ondertekend en wordt onze betrokkenheid steeds minder. We zijn uiteraard wel heel benieuwd naar de resultaten van het geheel vernieuwde kerkje aan het Stichts End.
Met het lezen van een lied uit Taizé besluit Erik Lagerweij zijn laatste kerkenraad-vergadering als voorzitter. Op zondag 9 maart zal hij ʻde hamerʼ doorgeven aan Otto Scholten.
Ankie Hinloopen, scriba
terug
 
 
Voorbereiding op Pasen
Vespervieringen als voorbereiding op het Paasfeest. Wees welkom! meer
 

Eredienst met Viering Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 12-02-2023 om 10.00 uur
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 19-02-2023 om 10.00 uur
meer details

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 20-02-2023 om 19.30 uur
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 26-02-2023 om 10.00 uur
meer details

 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.