PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep vrouwen   Leeshoek   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 
Vergadering 21-02-18 Vergadering 21-02-18
Vanwege veel zieken werd de geplande kerkenraadsvergadering een week uitgesteld, maar ook op 28 februari is lang niet iedereen aanwezig.
Om de vergadering te beginnen werd een artikel gelezen uit het nieuw verschenen tijdschrift van de PKN met de naam ‘Petrus’, over de vijf Sola’s.
Denkt u nu misschien “Sola wàt?” Het wordt uitgelegd: na de Reformatie werd de geloofsleer van de protestanten samengevat in vijf stellingen (Sola’s). De vroegere jongerenvereniging van onze gereformeerde kerk heette Sola Fide en dat betekent: door geloof alleen.
 
Bij de terugblik op de afgelopen periode constateerden we dat de gemeentemaaltijd goed bezocht was en dat de stamppotten bijzonder smakelijk waren. De vertoonde film ‘Red Turtle’ werd heel verschillend beoordeeld.
 
De Oecumenische vespervieringen zijn weer begonnen en het aantal deelnemers is stabiel. Het blijkt lastig te zijn om voor alle vijf woensdagen een koster te vinden.
 
Er wordt melding gemaakt van de onderlinge ruil van ds. Novakova met ds. Adrian Blom. Deze laatste predikant zal een aantal ‘hoorders’ trekken uit drie verschillende gemeenten en ontvangt deze liever niet in zijn eigen kerkelijke gemeente. (Inmiddels is deze zondag geweest en het was bijzonder om zoveel ‘hoorders’ in de dienst te hebben.)
Het is de preekvoorzieners gelukt om alle openstaande zondagen te vullen.
 
De kerkrentmeesters zijn druk met het voorbereiden van de verbouwing van het honk. Bijzonder verrast waren ze toen hun een vrijwel nieuwe keuken, een flink aantal plafondplaten en nog veel meer spullen werden aangeboden. Met een vrachtwagentje werd alles opgehaald en met vele handen werd alles naar het tussenhok in de kerk gesjouwd, waar het wacht tot alles in de komende tijd nodig is.
Tijdens de verbouwing zal er na de dienst in de wijkzaal koffie gedronken worden.
We zijn heel benieuwd hoe het honk er straks uit gaat zien.
 
De penningmeester van de kerk heeft de cijfers over 2017 gereed en deze worden in de kerkenraad besproken. Als de kascommissie ook zijn goedkeuring geeft kan de gemeente zich tijdens de gemeentevergadering op woensdag 25 april daar over uitspreken.
 
Na onze zorg te hebben uitgesproken over de gezondheid van enkele gemeenteleden sluit de voorzitter de vergadering.

Ankie Hinloopen, scriba
terug
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 27-09-2020 om
meer details

 
Het goede leven?!
Een korte overdenking van ds. Stella Muns. meer
 
Noodhulp Syrië
Om dit bericht van de Diaconie te openen, klik hier.
 
Gebruiksplan kerkgebouw
Wij volgen de PKN richtlijnen voor erediensten en andere bijeenkomsten.
Om het protocol te raadplegen, klik hier.
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
Dienst 13-09-2020
Slotlied meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.