PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Agendapagina Kerkblad KSSK Kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 
Vergadering 26-06-19 Vergadering 26-06-19
Op de warme zomeravond van 26 juni 2019 vond de laatste kerkenraadsvergadering van dit seizoen plaats. In de maanden juli en augustus zijn er naast de zondagse Erediensten weinig activiteiten. Zoals gebruikelijk werd er teruggekeken op de afgelopen periode en werden de komende diensten en activiteiten besproken.

De gezamenlijke dienst op Hemelvaartsdag was heel verrassend, ook al werd de dienst in de Martinuskerk in Ankeveen gehouden en niet op het weiland in de polder. Jammer dat er van onze gemeente niet zo veel belangstelling was.

De actie van de Voedselbank, die zaterdag in het winkelcentrum van Kortenhoef werd gehouden, heeft een flink aantal pakketten levensmiddelen en geld opgebracht.

In de zomermaanden zullen we twee keer een andere gemeente bezoeken. Op 4 augustus zijn we te gast bij de Hervormde Gemeente ‘s-Graveland en de week erna bij de Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef.

Op zondag 8 september vindt de Startzondag van het nieuwe seizoen plaats in een dienst met ds. Stella Muns. Aansluitend wordt het startprogramma gepresenteerd in de honkzaal. Die ochtend zullen we ook afscheid van Ad Kramer nemen, die ontheffing uit het ambt als ouderling gevraagd heeft. Maar we hoeven hem niet echt te missen, want hij zal als gastheer in de diensten blijven functioneren.

De stilte vóór de dienst wil nog niet goed lukken; dit lijkt een onderwerp om tijdens de Startzondag te bespreken.

PioWij heeft (als laatste pioniersgroep van het land) een professionele medewerker gekregen. Voor het najaar staan er drie projecten gepland. Wij (de kerkenraad en de gemeente) blijven graag op de hoogte van alles wat er door PioWij wordt georganiseerd.

Vanuit de PKN is aan alle penningmeesters gevraagd de boekhouding voortaan in een standaard programma aan te leveren. Hierbij zullen onze penningmeesters (van de diaconie en de kerk) hulp zoeken om dit voor elkaar te krijgen.

De diaconie doet verslag van de Kerstactie in december 2018 van de gezamenlijke elf Wijdemeerse kerken: kerstpakketten voor de minima. Ook in 2019 zal er weer zo’n actie worden gehouden.

Als wijsheid voor de komende maanden las voorzitter Bob van Rheenen enkele verzen uit Prediker 7: 10En vraag jezelf niet af waarom het vroeger beter was dan nu. Het getuigt van weinig wijsheid als je daarnaar vraagt. 11Bezit kan beter samengaan met wijsheid; dat is nuttiger onder de zon.”

Ankie Hinloopen, scriba
terug
 
 

Uiterste inleverdatum kopij KSSK
datum en tijdstip 09-06-2023 om
meer details

Eredienst met Viering Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 11-06-2023 om 10.00 uur
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 18-06-2023 om 10.00 uur
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 25-06-2023 om 10.00 uur
meer details

 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.