PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep Agendapagina Kerkblad KSSK   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 
Vergadering 27-06-18 Vergadering 27-06-18
Vóór de vergadering van woensdag 27 juni 2018 begon, keken de leden van de kerkenraad eerst eens voorzichtig om het hoekje van de honkzaal om te zien hoe het stond met de opknapbeurt van het honk. Men kon zien en horen hoe hard er gewerkt wordt, want ze waren heel druk aan het werk, die jongens (en meisjes).
 
Bij de opening van de vergadering werden we verrast door een overdenking over migratie, die ons aan het denken en discussiëren zette.
 
Tijdens de terugblik over de diensten van de afgelopen periode spraken we over de dienst met ds. Ids Smedema, die door een aantal gemeenteleden nog als tiener gekend is en die vertelde dat hij in onze gemeente door ds. Ridderbos gestimuleerd was om theologie te gaan studeren.
 
Het was heel fijn om weer een dopeling in ons midden te hebben. Minne Langelaar, zijn naam wordt nu bijgeschreven in het doopboek. Vandaar dat het boek even ontbreekt in de kerk.
 
Naast de verbouwing van het honk wordt ook de keuken aangepakt. Dat betekent dat alles wat nu in de keuken staat, eruit moet. Dus ook het koffiezetapparaat en de kopjes en schoteltjes, de theedoeken en de koelkast. Toch willen we graag met elkaar het koffiedrinken na de dienst blijven volhouden. De komende tijd misschien uit kartonnen bekertjes, maar de koffie zal er niet minder van smaken.
 
Plannen voor de toekomst zijn er natuurlijk ook. Zo zullen we het seizoen op zondag 9 september weer starten en we hopen dan ook het vernieuwde honk te openen en te gaan gebruiken. Uiteraard is er na die dienst dan gelegenheid voor een kopje koffie en we zullen een feestelijk drankje drinken.
 
Er werd besloten om (in ieder geval dit jaar) geen oudjaarsavonddienst te houden.
 
Al meerdere malen is er in de vergadering gesproken over het ‘Heilig Avondmaalsstel’ uit het kerkje van Ankeveen. In overleg met de oud-voorzitter van de toenmalige kerkenraad wordt getracht de diverse onderdelen zo zinvol mogelijk te blijven gebruiken bij de viering van het Avondmaal. Als sommige onderdelen beter elders passen, zullen we dat met andere kerken bespreken.
Er komt over enige tijd een tentoonstelling in de Dillewijn, waar misschien een deel kan worden geëxposeerd.
 
Er wordt tijd ingeruimd voor de uitwerking van de privacywet. Er is een ‘privacyverklaring’ opgesteld, waarmee alle leden van de kerkenraad akkoord gaan. Ieder jaar weer moet dit punt worden geëvalueerd en opnieuw besproken.
Ook moet de scriba steeds goed nadenken voor zij de zondagse mededelingen maakt. Want namen mogen (eigenlijk) niet genoemd worden, alleen met toestemming van de betrokkenen. Ook in de KSSK moeten we zeer zorgvuldig met persoonlijke gegevens om gaan.
 
Op maandag 2 juli was er een rouwdienst in onze kerk, die door ds. Van Katwijk uit Nederhorst den Berg werd geleid. Want al zijn we op dit moment een ‘verweesde’ gemeente, we laten elkaar niet in de steek, zo meldde deze dominee, die ook verwonderd opmerkte dat hij nog nooit een dienst bij ons geleid heeft, maar toch al zoveel gemeenteleden kent. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in (namelijk op zondag 7 oktober).
 
We kijken met verlangen uit naar 1 augustus, want dan zal ds. Stella Muns uit Amersfoort  onze gemeente komen helpen met de bijstand in het pastoraat en hebben we ook weer een aanspreekpunt voor vragen uit de gemeente.
 
Aan het eind van de avond sluit de voorzitter de vergadering met allen een goede zomer en zo mogelijk een fijne vakantie toe te wensen en–zoals het in deze periode op dit late tijdstip buiten nog licht is–zo verwoordt hij:
 
Dat er licht mag zijn!
 
Licht in onze ogen
Dat wij elkaar zullen zien,
steeds opnieuw.
 
Licht in onze harten
Dat wij ruimte scheppen,
plaats maken voor velen.
 
Licht in onze gedachten
Dat wij komen tot nadenken
en eerlijke besluiten.
 
Licht in onze huizen
Dat er vriendschap en
gastvrijheid zullen heersen.
 
Licht op onze wegen
Dat wij niet dwalen en
voor elkaar een doolhof zijn.
 
Als je licht uitdeelt,
wordt het niet minder
maar meer!
 
Ankie Hinloopen, scriba
terug
 
 
Voorbereiding op Pasen
Vespervieringen als voorbereiding op het Paasfeest. Wees welkom! meer
 

Eredienst met Viering Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 12-02-2023 om 10.00 uur
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 19-02-2023 om 10.00 uur
meer details

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 20-02-2023 om 19.30 uur
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 26-02-2023 om 10.00 uur
meer details

 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.