PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Agendapagina Kerkblad KSSK Kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur Protestants pionieren De Dillewijn
 
Vergadering 27-11-19 Vergadering 27-11-19
Nadat de vergadering op woensdagavond 27 november door een lid van de diaconie geopend was en de notulen van de vorige vergadering waren goedgekeurd, kwamen de actuele onderwerpen aan de orde.

De tent op de Meenthof, tijdens Allerzielen op 2 november, werd druk bezocht.
De organisatie hiervan gaat in goede samenwerking met de Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef en de R.K. parochie H. Antonius.

Piowij heeft inmiddels z’n derde verjaardag gevierd en is niet meer weg te denken uit ons dorp. Veel dorpsgenoten maken regelmatig gebruik van ‘het Smakelijk Gesprek’ en het eerste ‘Zincafé’ is inmiddels geweest. De enthousiaste leden van PioWij gaan vol goede moed de volgende drie jaar tegemoet.

De kerkenraad heeft zich voorgenomen om regelmatig naar de toekomst van ‘de Graankorrel’ te kijken. We zijn een kleine, maar enthousiaste gemeente. Door die kleinheid zijn we ook kwetsbaar. Als kerkenraad mogen we onze ogen hiervoor niet sluiten, maar moeten we ons bezinnen op de komende jaren. Daarom zal het onderwerp ‘toekomst Graankorrel’ voortaan regelmatig op de agenda worden geplaatst.

Op verzoek van enkele gemeenteleden is het punt ‘stilte voor de dienst’ bij de kerkenraad op tafel gekomen. Er is, na een dienst, al een keer aandacht aan besteed, maar nu wordt het tijd om een besluit te nemen; vanaf 1 januari eindigt de ouderling van dienst de mededelingen bij aanvang van de dienst met de woorden: “laten we de dienst in stilte beginnen”.

Er zijn al een aantal vrijwilligers druk bezig met de kerkversieringen voor Advent en Kerstmis. Fijn dat er steeds weer gemeenteleden zijn die meehelpen onze gemeente in stand te houden.

De contactgroep nodigt de hele gemeente uit voor een kerstlunch op donderdag 19 december. We beginnen om 11.00 uur. Uiteraard zijn gasten ook van harte welkom.

Vast punt op de laatste agenda van 2019 zijn de financiële zaken van kerk en diaconie. De begrotingen voor 2020 zijn aan de kerkenraad voorgelegd en goedgekeurd, zodat ze naar de PKN gestuurd kunnen worden.
De kerkrentmeesters zullen deze week een verzoek doen uitgaan aan de gemeenteleden voor een oudejaarsbijdrage.

Ter afsluiting van de vergadering wordt een gedicht van Marijke de Bruijne gelezen:

Wie niet de schaduw kent,
kent niet het licht.
wie nooit op schimmen jaagt,
weet niet wat waarheid is.

Maar als het schimmenrijk ons overvalt,
de schaduw met haar lange vingers reikt
naar wat ons lief en dierbaar is,
wees dan met ons en sta ons bij.
Help ons het pad terug te gaan,
langs schim en schaduw,
naar het licht, het leven en naar Jou.

Ankie Hinloopen, scriba
terug
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 14-04-2024 om 10.00 uur
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 21-04-2024 om 10.00 uur
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 28-04-2024 om 10.00 uur
meer details

Eredienst met Viering Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 05-05-2024 om 10.00 uur
meer details

 
Geschiedenis van Geref. ’s-Graveland
meer
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.