PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Agendapagina Kerkblad KSSK Kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur Protestants pionieren De Dillewijn
 
Vergadering 27-08-15 Vergadering 27-08-15
Het is maar een klein groepje dat op 27 augustus de consistorie van ʻde Graankorrelʼ bevolkt, veel kerkenraadsleden zijn nog - of nu pas - met vakantie.

De kerkdiensten in de zomermaanden zijn goed verlopen, er worden geen vragen over gesteld. Het blijkt prettig om iedere zondag - na de dienst - onder het genot van een kopje koffie nog wat met elkaar te kunnen napraten.

Het programma voor de komende periode wordt aangevuld en terwijl de temperatuur buiten nog zeer hoog is, praten wij over Kerstmis en Oud en Nieuw.

Tijdens de Openhuisdienst op Startzondag zijn inmiddels de nieuwe kleedjes op de tafels getoond. Het lijkt een kleinigheid en misschien niet zo belangrijk, maar het maakt dat alles er weer fris en aantrekkelijk uitziet. Met dank aan Lenie Mafait.

De kerkrentmeesters zorgen goed voor onze leden die gebruik maken van een rollator. Bij de ingangen is een oprit gemaakt en ook in de kerkzaal hoeven er geen traptreetjes meer genomen te worden. Deze oprit zal nog worden bekleed.

Het blijkt dat er meer mensen gebruik maken van de auto-ophaal-dienst en dat er soms behoefte is aan een extra rijder. Er hebben zich twee reserve-rijders gemeld, die door de vaste rijder gebeld kunnen worden als dat nodig mocht zijn. Bovendien is er een vacature.

De kerkenraadsvergaderingen, die in de komende tijd gehouden zullen worden, vragen waarschijnlijk meer tijd en zullen mij meer stof tot schrijven opleveren. Deze avond waren we al vroeg weer thuis, nadat de voorzitter de vergadering had afgesloten met het lezen van onderstaande tekst.
 
Uw naam maakt ons stil,
wil er zijn
voor wie niet delen in het goede
dat de aarde voortbrengt,
voor wie het goede onbereikbaar is.
 
Uw naam geeft ons vrede,
wil er zijn
voor wie geen vrede kent,
niet om zich heen, niet in zichzelf,
voor wie de vrijheid niet proeft.
 
Uw naam leert ons liefde,
wil er zijn
voor wie genieten van het leven,
van het brood van de aarde
voor wie liefde geven en trouw.
 
Uw naam geeft beschutting,
wil er zijn
voor wie durft weg te gaan uit wat zeker lijkt,
een oase in de woestijn voor wie leeft,
blij met wat komt.

​Ankie Hinloopen, scriba
terug
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 14-04-2024 om 10.00 uur
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 21-04-2024 om 10.00 uur
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 28-04-2024 om 10.00 uur
meer details

Eredienst met Viering Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 05-05-2024 om 10.00 uur
meer details

 
Geschiedenis van Geref. ’s-Graveland
meer
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.