PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep vrouwen Agendapagina   Leeshoek   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 

woensdag 1 maart 2017

Oecumenische viering Aswoensdag

Locatie: 
 St. Antoniuskerk in Kortenhoef
Tijdstip: 
 19.00 uur

Samen met de R.K. Antoniusparochie en de Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef beginnen we de 40-dagentijd met een oecumenische Aswoensdagviering.
De 40-dagentijd, ter voorbereiding op Pasen, is een periode van inkeer, bezinning en soberheid. Als teken daarvan wordt bij wie dit wil een askruisje getekend op het voorhoofd en klinken de woorden: “Gedenk, mens, dat je stof bent en tot stof zult wederkeren”. De as, die hiervoor gebruikt wordt, is het overblijfsel van verbrande palmtakken, die het jaar daarvoor gebruikt werden voor de viering van Palmzondag.
In de dienst zullen diaken Wim Balk, mw. Ada de Kroon en pastor Annie Visser voorgaan. De Werkgroep voor Liturgie verleent muzikale medewerking.

terug
 


 

Eredienst
datum en tijdstip 30-01-2022 om 10.00 uur
meer details

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 02-02-2022 om 15.00 uur
meer details

Uiterste inleverdatum kopij KSSK
datum en tijdstip 04-02-2022 om
meer details

Eredienst met Viering Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 06-02-2022 om 10.00 uur
meer details

 
Gebruiksplan kerkgebouw
Wij volgen de PKN coronarichtlijnen voor erediensten en andere bijeenkomsten.
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.