PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Agendapagina Kerkblad KSSK Kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur Protestants pionieren De Dillewijn
 

woensdag 1 maart 2017

Oecumenische viering Aswoensdag

Datum: 
 woensdag 1 maart 2017
Tijdstip: 
 19.00 uur
Locatie: 
 St. Antoniuskerk in Kortenhoef

Samen met de R.K. Antoniusparochie en de Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef beginnen we de 40-dagentijd met een oecumenische Aswoensdagviering.
De 40-dagentijd, ter voorbereiding op Pasen, is een periode van inkeer, bezinning en soberheid. Als teken daarvan wordt bij wie dit wil een askruisje getekend op het voorhoofd en klinken de woorden: “Gedenk, mens, dat je stof bent en tot stof zult wederkeren”. De as, die hiervoor gebruikt wordt, is het overblijfsel van verbrande palmtakken, die het jaar daarvoor gebruikt werden voor de viering van Palmzondag.
In de dienst zullen diaken Wim Balk, mw. Ada de Kroon en pastor Annie Visser voorgaan. De Werkgroep voor Liturgie verleent muzikale medewerking.

terug
 


 

Eredienst
datum en tijdstip 16-06-2024 om 10.00 uur
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10.00 uur
meer details

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 24-06-2024 om 19.30 uur
meer details

Afscheidsdienst
datum en tijdstip 30-06-2024 om 15.00 uur
meer details

 
Geschiedenis van Geref. ’s-Graveland
meer
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.