PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam Contactgroep vrouwen   Leeshoek   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 

wo 1 maart 2017

Oecumenische viering Aswoensdag

Locatie: 
 St. Antoniuskerk in Kortenhoef
Tijdstip: 
 19.00 uur

Samen met de R.K. Antoniusparochie en de Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef beginnen we de 40-dagentijd met een oecumenische Aswoensdagviering.
De 40-dagentijd, ter voorbereiding op Pasen, is een periode van inkeer, bezinning en soberheid. Als teken daarvan wordt bij wie dit wil een askruisje getekend op het voorhoofd en klinken de woorden: “Gedenk, mens, dat je stof bent en tot stof zult wederkeren”. De as, die hiervoor gebruikt wordt, is het overblijfsel van verbrande palmtakken, die het jaar daarvoor gebruikt werden voor de viering van Palmzondag.
In de dienst zullen diaken Wim Balk, mw. Ada de Kroon en pastor Annie Visser voorgaan. De Werkgroep voor Liturgie verleent muzikale medewerking.

terug
 


 
PINKSTEREN
Pinkstergroet van de kerkenraad
 
STILLE CORONA RAMP
Om de brief van de Diaconie te lezen, klik hier.
 
PASTORALE BRIEF
Om de brief van ds. Stella Muns te lezen, klik hier.
 
Voorlopig GEEN diensten
De kerkenraad heeft besloten de zondagse kerkdiensten voorlopig geen doorgang te laten vinden. meer
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
Dienst 08-03-2020
Slotlied meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.