PKN
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente 'De Graankorrel'
  Home Gastenboek   Over ons Contact Bloemengroet Overdenking   Meer overdenkingen In memoriam   Kerkdiensten Contactgroep vrouwen   Leeshoek   Kerkenraad Meer kerkenraad   Diaconie   Collecten Spaaractie Zending Geldzaken Privacyverklaring   ANBI   Historie Kerkgebouw Verhuur   Links Meer links Protestants pionieren De Dillewijn
 

do 30 juni 2016

Visitatie

Locatie: 
 Consistorie
Tijdstip: 
 19.15 uur

Op donderdag 30 juni zal onze kerkenraad bezocht worden door twee visitatoren.
Een visitatie is een bezoek aan een plaatselijke gemeente – zo mogelijk met haar voorganger, kerkelijk werkers en kerkenraadsleden – door vertegenwoordigers van het Regionaal College voor de Visitatie in Noord-Holland.
De vraag “hoe gaat het met u” staat daarbij centraal. De visitatie is dus een gesprek over het geestelijk leven van de gemeente en hoe gehoor gegeven wordt aan de roeping van de gemeente, aldus de toelichting in de brief van het college van visitatoren.

Omdat er bij gemeenten nogal eens het misverstand bestaat dat de visitatie een controlemiddel is dat alleen in werking treedt bij problemen, is het goed om te beklemtonen dat het een pastoraal bezoek betreft.

Naast het bezoeken van en spreken met de leden van de kerkenraad is er ook voor gemeenteleden gelegenheid om met de visitatoren te spreken. Men kan zich dan op 30 juni op het spreekuur melden, dat om 19.30 uur in de consistorie zal plaatsvinden. Ieder gemeentelid is hiervoor hartelijk uitgenodigd.

terug
 


 
Ds. Stella Muns wenst allen een gezegende zomer!
We zijn een vreemde zomer in gegaan. meer
 
Collecteren in coronatijd
Om dit bericht van de Diaconie te openen, klik hier.
 
Gebruiksplan kerkgebouw
Wij volgen de PKN richtlijnen voor erediensten en andere bijeenkomsten.
Om het protocol te raadplegen, klik hier.
 
Het begint met contact
Klik hier voor informatie over de Pioniersgroep Wijdemeren en de activiteiten.
 
Dienst 05-07-2020
Slotlied meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.